Sta je alleen in voor de opvoeding van je kids? Heb je het gevoel dat je je dubbel moet bewijzen?

silhouettes-68153_1920road-sign-68152_1920

Dubbel bewijzen als alleenstaande ouder

‘Doe ik het wel goed?’ Opvoeden is geen exacte wetenschap. Ouderschap is één van de dingen die jou steeds meer bijleert over jezelf.

Zou ik willen dat mijn kids denken dat het leven altijd eerlijk en eenvoudig is? Neen. Zou ik willen dat mijn kids zwart-wit en in kadertjes denken? Neen. Als drukbezette, single ouder doe je heel wat aan zelfreflectie, en denk je ook aan wat jij belangrijke leerstof vindt voor je kids.

Het belangrijkste aan ouderschap is dat je je kind een goede jeugd vol liefde, verzorging, steun en een adequate opvoeding kan bieden.

Voor- en nadelen van alleenstaande ouders

Als alleenstaande ouder heb je de vrijheid om je kids op te voeden volgens jouw ideaalbeeld. Je hoeft met niemand anders rekening te houden wanneer je keuzes maakt. Jammer genoeg schuilt daarin ook het nadeel. Doet zich een probleem voor, dan moet jij het oplossen. Jij hebt het stuur in handen en dat is soms best wel akelig, zeker wanneer je geen partner hebt om even tegen te ventileren. Een goede babbel kan wonderen doen.
Wees niet bang om advies te vragen aan anderen. Er bestaan tegenwoordig bovendien een pak netwerkplatformen en groepjes op sociale netwerken voor (single) mama’s. Er is vast iemand die een gelijksoortige situatie heeft meegemaakt.

Professionele begeleiding voor alleenstaande ouders

Heb jij nood aan een goede babbel? Kan je wat advies of professionele coaching gebruiken? Maak dan gerust een afspraak bij ChillMama, een therapeutisch advies- en coachingsinitiatief voor de drukbezette mama! Een afspraak maken kan zowel telefonisch als via e-mail.

 

Categorieën: solo-ouderschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

sociaal

Vereenzamen als mama

Moederschap kan zo mooi zijn, maar wat kunnen die routinedagen soms ook eenzaam zijn. Opstaan, klaarmaken, ontbijt maken, kinderen omkleden, … . Of je nu een werkende mama of een huismoeder bent, vaak trotseer je Lees verder…