Chill of Tsjielp?
Welkom in de wereld van de drukbezette mama!

 

Het is ochtend…. De klok tikt…
Je moet mijn toetsen nog tekenen. En ik moet ook nog 2 lege kaasdoosjes meenemen naar school.” “Mama, waar liggen mijn kleren? Ik heb zwemmen vandaag”.
Het ontbijt is ook geen succes, maar de minuten razen voorbij. En ik moét om 7u20 ten laatste de deur uit zijn… Geïrriteerd begin ik tegen mijn kinderen te reageren, die er precies geen notie van hebben.
Als ik mijn stem verhef, kijken ze me niet-begrijpend aan, en vragen zelfs “Wat is er mama?”
Dit is nog maar 1 van de talloze momenten op een dag als drukbezette moeder…

Hoe zit het met jouw hartslag en gemoedsrust thuis, in de file, op het werk…? 

Als drukbezette mama zal je situaties als deze waarschijnlijk wel herkennen. Het doet vermoedelijk jouw stressniveau de hoogte in gaan. Tegelijkertijd maakt een beklemmend schuldgevoel zich dan van je meester, omdat je denkt dat je jouw kinderen en/of partner er ook nog eens extra mee belast. In plaats van een leuke, liefhebbende moeder, vrouw en collega te zijn, verander je in een opgejaagde wervelwind die iedereen achter de veren zit. Jouw omgeving zal het geweten hebben! En nog voel je je niet begrepen. 

Zoveel websites staan boordevol goede, praktische tips. Vaak komen ze allemaal neer op 1 boodschap: Organiseer! Daar was ik zelf ook een kei in, en toch ging ik al moe en bij momenten gestrest de deur uit. Tijdschriften vol leerrijke en waardevolle artikels over zelfzorg, me-time en mindful leven. Maar wat is dat ‘ontspannen’?  Het werkte precies allemaal niet, wat deed ik dan verkeerd?

Wist je dat?

Uit een recent onderzoek bij 800 kinderen tussen 5 en 12 jaar is gebleken dat de meeste kinderen (76%) zich totaal niet druk maken om de ochtend- en avondspits in het gezin. Ze vinden hun mama in de vroege ochtend en de late namiddag zelfs heel gezellig!
Het zijn de moeders zelf die zich druk maken.

Stel je jezelf soms (één van) deze vragen:

* Hoe ga ik op een positieve manier om met het gedrag van mijn kinderen? 
* Hoe kan ik écht genieten van mijn moederschap, van mijn leven?
* Hoe kan ik grenzen stellen en bewaken, “neen” zeggen, en tegelijkertijd toch liefdevol zorgen?
* Hoe kan ik stoppen met alles zo ongelooflijk perfect te willen hebben?
* Hoe kan ik ontspannen?

Alleen, weet je niet hoe?!?  Ik help je graag op weg! Samen op zoek naar meer Chill!