“Gewoon zijn”, dat is jouw kracht. Als je op je meest kwetsbare bent, ben je het krachtigst!

Mag ik mezelf even voorstellen?

Ik ben Katrien Peters en ben getrouwd met Kenneth. Samen hebben we een dochter Malin en een zoon Kellan. We wonen in het landelijke en prachtige Waanrode.

voor een drukbezette mama, door een drukbezette mama Als kinder- en jongerentherapeute (www.viacolumbus.be) help ik kinderen, jongeren en hun ouders die niet goed in hun vel zitten. Vaak zijn het kinderen die zich niet goed durven uiten, die zich “alleen” en niet begrepen voelen. Ik begeleid hen om beter met hun emoties om te gaan, om zichzelf te durven zijn. Dit doe ik hand in hand met jou als ouder, want jij als papa of mama kent jouw kind als de beste. Mijn interventie is slechts een kleine tussenstop in de grote avontuurlijke reis die jullie samen maken.

In mijn begeleidingen met kinderen word ik herhaaldelijk aangesproken door ouders die zich de vragen stellen: “Ik doe alles voor het gezin. Maar wat met hetgeen ik wil? Hoe kan ik opvoeding, gezinsleven, werk en zelfzorg combineren?”. Herkenbare vragen. Dat bracht me op het idee samen met hen op zoek te gaan naar antwoorden.

Waarom ik zo graag met kinderen en drukbezette mama’s werk… 

Ik werk ontzettend graag met kinderen en jongeren, omdat ze zo puur zijn. Bovendien zijn ze onze toekomst. In mijn werk met hen is het mijn ambitie om de wereld op zo’n manier mooier te maken. Als vrouw en als mama van 2 jonge kinderen weet ik heel goed wat ‘combineren’ en ‘waken over jezelf’ betekent.
Een mama is eigenlijk “een coach” in het dagdagelijkse leven! Moeders die zich goed in hun vel voelen staan garant voor een liefdevollere wereld met gelukkigere kinderen.

Wie ben ik?

Mijn loopbaan startte ik in het onderwijs als leerkracht secundair onderwijs. Met enkele tussenstops in het lager en buitengewoon onderwijs, kwam ik uiteindelijk in de privésector terecht. Dat maakte me niet bepaald gelukkig, waardoor ik besloot na vele jaren mijn leven onder de loep te nemen. Mijn heroriëntering ging met vallen en opstaan, maar het bracht me bij de kern van wie ik echt ben en waar ik me echt goed in voel: samenwerken met kinderen en hun ouders, de pure basis van onze maatschappij.

Persoonlijk heb ik me als moeder en vrouw niet altijd begrepen gevoeld. Hoe ik me gedroeg, strookte vaak niet met wie ik was, en wat ik écht voelde en wilde. Ik leefde een leven waar ik niet 100% kon achter blijven staan… Tot op een moment dat het genoeg was! Ik leerde dat “anders zijn” net een kwaliteit is, het betekent “uniek zijn”! Ik maakte van mijn “zwaktes” mijn kracht! Ik vond rust, stilte, ontspanning, positivisme… én zinvolheid. 

En ja, dat hevelde over op mijn omgeving. Toch ben ik zelf nog steeds een drukbezette mama…