Wat fijn om je vandaag eens extra “moeder én kind”te mogen voelen!

Overladen door aandacht, zelfgemaakte kunstwerkjes, een bloemetje of (helaas voor het dieet) een doosje pralines. Maar naast al die materiële zaken, is het gevoel dat er achter steekt, van die mensen in je leven die er écht te doen, onvoorstelbaar mooi en krachtig.

Mijn kinderen stonden vanmorgen klaar met hun cadeautjes, vol enthousiasme. ‘Voor de liefste moeder van de wereld!’ Het maakte me blij, maar ontroerde me eveneens. Want ooit stond ik vol ongeduld naast mijn moeder, en zal zij vermoedelijk wel hetzelfde gevoel als ik nu, gehad hebben. De rollen raakten op een bepaald moment omgekeerd… Hetgeen ze in mij investeerde, kreeg ze met zoveel liefde terug. Ik kan het vandaag niet meer tegen haar zeggen, toch niet face to face.

Hoe ouder ik word, hoe meer kind ik soms zou willen zijn. Vaak wist ik het beter, zoveel beter dan haar. Maar nu koester ik heel teder alle woorden die ze ooit zei.  En zelfs de soms te doorgedreven zorgen die ze voor me had.

Ooit zei iemand tegen me: “Je kinderen zijn je waardevolste levensverzekering.”

Ik vond het op dat moment misschien cru gezegd, maar er zit iets in. Alles wat je dagelijks met liefde investeert, in je kinderen maar zeker ook in jezelf, op een dragende manier, krijg je nu én op het einde met winst terug.

Ik besef nu pas goed… Moeder worden duurt maar heel even, mama zijn je hele leven (en zelfs erna)!

Mama’s, geniet ten volle van jullie dag, zeker van de kleinste momentjes! Ervaar het gevoel intens, en probeer dàt gevoel de komende weken, dagen en maanden zo lang mogelijk vast te houden en met je mee te dragen.

Fijne moederdag!

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Uncategorized

Gedeeld ouderschap, en het gemis dat jou verdrietig maakt.

Je relatie liep op de klippen. Co-ouderschap was een werkbare oplossing voor alle partijen. Niettemin maakt het gemis je droevig. Je rol als moeder lijkt deels weg te vallen en je tijdsinvulling kent een ommekeer. Lees verder…

planning

Tips om als drukbezette mama de kerstperiode te overleven

De kerstvakantie komt eraan! De dagen worden korter en donkerder. Mogelijk staan ze bij jou nu al volgepland. Al brengen je kids vreugde tijdens de feesten, nu ze weer thuis zijn, heb je ook een Lees verder…

Uncategorized

Wat een kind écht gelukkig maakt!

Einde schooljaar, de grote vakantie kon beginnen. Zoals elke jaar maakte ik met de kinderen samen een verlanglijstje: wat zouden ze écht willen doen tijdens de 2 vakantiemaanden….? Want ik als moeder moest toch zorgen Lees verder…