Ben jij een stads- of plattelandsmens? In ons drukbezette leventje zoeken we de natuur vaak onvoldoende op. Een dosis frisse lucht is echter erg goed voor je fysieke en mentale welzijn.

Ontstressen in de natuur

De natuur, een plezier voor het oog

Een waterval verscholen in een verwilderd bos, zonsondergang aan zee, of het groene goud in de mond van de ochtendstond… Allemaal natuurlijke scènes die ons de pap uit mond kunnen nemen en een glimlach op ons gezicht kunnen toveren.

Woon jij in de stad? Niets zo onprettig als een raam met uitzicht op de fabriek of een stenen muur. Een glimlach is vaak een pak minder ver weg wanneer je zicht hebt op wat bomen en gras. Zelfs dat kleine beetje natuurbeeld kan je kalmer doen voelen en bijdragen aan je prestaties. Verplaats die bureau dus maar naar dat raam met zicht op dat ene stadsperkje.

Minder piekeren? Een wandeling in de natuur is de oplossing!

Krijgen piekermomenten de overhand? Hier in België is een stukje natuur gelukkig nooit ver weg! Ontsnap naar het ideale ontspanoord en maak een wandeling in een natuurlijke, groene omgeving. Een wandeling in je favoriete natuurgebied, een fietstocht langs de heide, … Gegrepen door de natuur vloeit een stukje angst en stress weg. Bovendien word je er goed gezind van, toch?

Zo’n wandeling in de ongerepte natuur is een plezier voor ons overgestresseerde brein. Onderschat het gelukseffect van het natuurschoon zeker niet! De natuur heeft een positieve impact op onze cognitie en pakt de mentale vermoeidheid en stress van het werk- en stadsleven (voor een deel alvast) weg.

Geen tijd zeg je? Voor je gezondheid moet je natuurlijk ook wel wat tijd maken! Weet je niet goed waar te beginnen? Ga dan even wat rondslenteren in die grote tuin van je en vermijd digitale prikkels. De natuur voorziet je van een erg goedkope therapie. Een therapie die bovendien altijd binnen handbereik is hier in België. Hebben je kids behoefte aan een break? Ga dan even naar die toffe speeltuin in het park of plan in het weekend een fietstochtje.

 

 

Categorieën: natuurrustvermoeidheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

vermoeidheid

Voeding, je vriend of vijand?

Gezond eten is een belangrijke methode om je energiedipjes te voorkomen en je weerstand op peil te houden. ChillMama vertelt je alvast waar je als drukbezette mama best op kan letten. Welke voedingsmiddelen kan je Lees verder…

rust

Wanneer de vermoeidheid jou als werkende mama parten speelt…

Gezinszorg en werk combineren, het is niet altijd evident. Bovendien kan het erg vermoeiend zijn. Voel jij je regelmatig afgepeigerd? Vermoeidheid kan een enorme invloed uitoefenen in je dagelijkse leven. Beter voorkomen dan genezen Neen Lees verder…

planning

10 tips om als werkende mama meer rustpunten in te lassen

Mama zijn, voor velen is het als een 2e full-time job. Ben je eindelijk thuis na een lange werkdag en je kids vragen al wat er die avond te eten valt. Na het eten wil je Lees verder…