Veel belangrijker dan we zelf beseffen!

Woensdag 26 oktober 2016 (19u30 tot 21u30)

“Een moeder die zich goed in haar vel voelt, is een betere mama voor haar kind”, schrijft Katrien Peters. Ik zou daar misschien nog aan toe voegen : “….en een kind dat zich goed in zijn vel voelt, is een aangenamere zoon of dochter voor zijn/haar moeder.” Kortom, moeder en kind zijn veel nauwer betrokken bij elkaar dan we zelf kunnen begrijpen. Door een korte reis in de ontwikkeling van het menselijk lichaam en zijn zintuigelijk systeem, meer bepaald het gehoor, wordt het duidelijker.

Alles begint bij het prenataal horen en het belang van auditieve stimulatie tijdens de zwangerschap. Wat hoort een ongeboren kind? Hoe komt het dat bepaalde stemmen en frequenties zo vertrouwd zijn en in een latere fase opnieuw hun kwaliteit kunnen bewijzen? Vanaf de 4de zwangerschapsmaand zijn de oortjes volledig “af” en fungeren ze als het ware als stimulatoren voor de ontwikkeling van het neurologisch systeem. Hoe kunnen we dit optimaal laten verlopen? Moeilijke zwangerschap? Zware bevalling? Wat kunnen de gevolgen zijn? Ons lichaam functioneert grotendeels op onbewuste ervarings- of geheugenprikkels en daarbij is de moederband primair. Kunnen we via postnatale training van het gehoor en het ondersteunen van de familiebanden, een positieve evolutie in de ontwikkeling induceren? Hoe ontstaan leer- of gedragsproblemen? Wat kan ik zelf doen als stimulatie van mijn neurologische systeem of dat van mijn kinderen? Hoe komt het dat iemand een overgevoeligheid voor zintuigelijke prikkels ontwikkeld en daar in het dagelijkse leven last van heeft (oorsuizingen, overgevoeligheid voor geluid, prikkelbaarheid, depressie, chronische vermoeidheid,…)? Waarom ga
ikzelf in overdrive?

Ontdek de antwoorden op deze en andere vragen tijdens een informatieve sessie over de anatomie en fysiologie van het auditief stelsel en hoe een afwijkend gehoor een stoorzender kan zijn.

peggy boets

VOOR WIE? Drukbezette mama’s en papa’s, zwangere vrouwen, ouders van kinderen met gedrags- of leerproblemen, mensen met burn-out of depressie, mensen met tinnitus of gehoorproblemen, pubers,… Kortom, iedereen die geïnteresseerd is!

WAAR? Tolkamerstraat 19 te 3473 Waanrode
PRIJS: 30 EUR
Inschrijven kan via katrien@chillmama.be of info@dyob.be.
Opgelet: maximum 20 deelnemers

Geschreven door Peggy Boets, zaakvoerder van DyoB (praktijk voor gezondheidstherapieën Design Your Own Balance)

Peggy ondersteunt mensen in hun zoektocht naar een beter lichamelijk en mentaal evenwicht. Dit doe ze door gebruik te maken van een aantal technieken zoals shiatsu, oor acupunctuur, craniosacrale therapie, meridiaan-taping en Audio-Psycho-Fonologie (luistertherapie). Door complementair te werken met de reguliere geneeskunde en specialisten in aanverwante specialisaties, kan ze samen met jou tot een beter resultaat komen. Alles met slechts 1 doel: een tevreden mens in een tevreden lichaam!