De kerstvakantie komt eraan! De dagen worden korter en donkerder. Mogelijk staan ze bij jou nu al volgepland. Al brengen je kids vreugde tijdens de feesten, nu ze weer thuis zijn, heb je ook een pak meer werk. ChillMama geeft graag enkele tips:

Zorg voor een nauwkeurig opgestelde to-do-list

Neem een beetje gas terug en kies een momentje uit om de feestdagen te plannen. Zet ook je familiemomentjes op het lijstje! Met een to-do-lijstje voordat het seizoen van start gaat, kan je je verwachtingen beter afstemmen. Welke taken staan er op de planning? Geef je zelf een feestje? Wat staat er op het feestmenu? Wat staat er op het shoppinglijstje? Enzovoort. Een eindeloze waslijst aan taken waar je (vaak) heus wat kleinigheden uit kan schrappen. Hou je aan je budget en begin niet aan iets wat je niet kan waarmaken. Je kan jezelf ook een pleziertje doen en je cadeautjes een maandje op voorhand online kopen. Geen babysitter nodig dus gezien jij die drukke mensenmassa’s in de winkelcentra niet dient te trotseren.

Plan ook een momentje voor jezelf!

Wat moet er zeker op je to-do-list staan? Een momentje voor jezelf! Tijdens kerst ben je als moeder van alle markten thuis. Van kok tot event planner.

Magische momentjes creëren en samen genieten van kerst. Het zou je toch niet zo’n heuse hoop stress mogen bezorgen? Wanneer je je zelf geen moment rust gunt, word je misschien wel overvallen door teleurstelling. Plan ook een magisch momentje voor jezelf, supermama!

Zelfzorg vooropstellen is belangrijk, niet enkel voor jou, maar ook voor je familie. Hangt er spanning in de lucht? Misschien is het wel tijd voor een ontspannend bad, een yogaklasje of een sportsessie? Sporten is bovendien de gelegenheid om even het huis uit te zijn, alle frustratie van je af te zetten en je focus te herleggen.

 

Ik wens jullie alvast een gelukkige, stress-vrije en gezellige kerstvakantie!

Katrien

Categorieën: planningUncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Uncategorized

KIND VAN JE MOEDER

Wat fijn om je vandaag eens extra “moeder én kind”te mogen voelen! Overladen door aandacht, zelfgemaakte kunstwerkjes, een bloemetje of (helaas voor het dieet) een doosje pralines. Maar naast al die materiële zaken, is het Lees verder…

Uncategorized

Gedeeld ouderschap, en het gemis dat jou verdrietig maakt.

Je relatie liep op de klippen. Co-ouderschap was een werkbare oplossing voor alle partijen. Niettemin maakt het gemis je droevig. Je rol als moeder lijkt deels weg te vallen en je tijdsinvulling kent een ommekeer. Lees verder…

planning

Als werkende mama de naschoolse activiteiten van je kids coördineren

Je job combineren met huishouden en gezinszorg. Voor vele mama’s betekent dat ook taxichauffeur spelen voor de kids. Vind jij het als bezige mama moeilijk om de naschoolse activiteiten van je kids te coördineren? Voelt het Lees verder…